; vittnesbörd.

Hade det här inlägget här förut, sen flyttade jag det till min andra blogg när det här skulle bli en blogg för Stella. Ska ta bort den andra bloggen helt och hållet så därför flyttar jag tillbaka det igen. Många har säkert läst det, men andra inte. Läs, om du inte gjort det. För Gud är awesome. (: 
 
"Är du frälst?" "Varför?" "Hur tänker du?" "Du är hjärntvättad" "Det är ju bra att du tror på något i alla fall" "Du är schizo. Jesus finns inte" "Men vad lättlurad du är" OCH SÅ VIDARE. Det är ungefär den responsen jag får när jag talar om för folk att jag är frälst. Och därför vill jag berätta vad som hände med mig, hur det kom sig att just jag blev frälst och mitt liv före jag mötte Jesus. Det kommer bli ett långt inlägg, men det tar bara en 5 minuter att läsa, så jag hoppas ändå på att ni kan ge mig dom minutrarna av ert liv. 
 
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag vet bara att jag vill få ur mig min "historia" haha. För nu är jag så glad och upprymd så det känns som jag ska explodera eftersom Jesus är så otroligt underbar så det finns inte. Nu kom jag av mig lite. Men iaf. Jag har alltid varit blyg av mig. Ända sedan jag var liten och jag var VÄRLDENS största mammagris. De veckor jag var hos pappa längtade jag så mycket efter mamma att jag började gråta på kvällarna. Ja, ni fattar grejen. Mamma var alltid med mig när jag gjorde nya grejer osv. Det ledde ju till att jag hellre var med mamma än träffade nytt folk, så när jag började skolan kände jag ingen. Jag hade en vän som jag umgicks med när jag började skolan, men hon hittade ganska snabbt andra vänner. Började umgås med Jannica. En av de bästa människor jag träffat. Förstår inte hur jag hade klarat mig utan henne under den tiden. Men Jannica flyttade till Singapore, så jag blev ensam. Umgicks med några, och då var allt lugnt. Men nu i efterhand förstår jag att jag var utfryst eller mobbad. Kalla det vad ni vill. Folk snackade skit, var falska.. ja ni vet ju faktiskt hur tjejer är. 
 
Men jag överlevde grundskolan, trots att jag var ensam. Förstår inte ens hur jag orkade ta mig igenom hela skolan. Jag började iaf gymnasiet. Och där försökte jag verkligen att hitta nya vänner. Anna och Issa hittade jag. Och båda två är personer jag verkligen trivs med och bryr mig mkt om. Tre mysiga år hade vi där. Berga var en trygghet. Men samtidigt var det ändå press på att få bra betyg osv. Så redan där började jag bli stressad, fast ganska unermedvetet. Det var också på Berga jag träffade Stella. Jag tyckte inte om den hästen i början! Fråga inte varför. Men jag tror det hade med att göra att alla andra tyckte så mycket om henne för hon var så fin. Men med tiden växte det där bandet mellan oss, och aldrig hade jag varit i närheten av en sån häst som jag trivts så bra med. Men, redan i tvåan började jag oroa mig för hur det skulle bli när jag slutade. Jag skulle förlora ännu en trygghet i mitt liv och den enda häst jag någonsin trivts ihop med. Detta blev ännu ett stort stressmoment i mitt liv.
 
När gymnasiet tog slut flyttade jag till Luleå för att plugga till sjuksköterska. Något som jag inte alls tänkte igenom. Kände ingen, hade ingenstans att bo egentligen (Tack Angelica för att jag fick bo hos er. <3 ) och ja. Allt var ogenomtänkt. Det ledde ju till att jag kände mig väldigt pressad på att hitta nya vänner, att hitta någon sorts trygghet i mitt liv. Jag fann inte det. Och att inte ha någon trygghet, samtidigt som det är stor press på tentor osv resulterar inte i något bra. Jag blev så stressad att det ledde till att jag fick panikångest. Och tro inte att ni vet vad det är om ni inte fått det. Pulsen går upp, det känns som halsen snörs ihop, fngrarna domnar, huvudet snurrar och det svartnar framför ögonen. Du svettas/fryser om vartannat och benen känns tunga samtidigt som du vill springa långt därifrån. Det känns som om du ska dö, rätt och slätt. Det här hände mig, bara jag var tvungen att gå och handla/prata med någon. Sa någon hej snurrade det i huvudet så jag knappt kunde stå. Jag hörde knappt vad folk sa om de fortsatte prata med mig för jag var så koncentrerad på att överleva. Så det var bara ta mitt pick och pack och åka hem igen.
 
Jag blev bättre. Var hemma ett tag och då började jag umgås med Susanna. Jag vet nu att det var mycket tack vare henne som jag blev bättre. Jag tänkte på annat när jag var med henne. Fast det vi gjorde ledde till ännu mer besvär. Vi söp en del. Vi var ganska mycket i farosonen tror jag. Fick vi inte alkohol en helg blev helgen förstörd. Vi tiggde fester på gatan bara för att kunna bli fulla. Ja, ni fattar. Många har säkert varit där själva. Men ja. Av någon anledning slutade vi umgås på vintern. Jag fick jobb och hade inte riktigt tid att umgås med folk längre. (Nu är jag glad för det. Vill inte tänka på vart jag hade varit om jag fortsatt dricka). Samtidigt började det gå sämre för mig igen. Panikångesten började komma tillbaka. Vilket jag ignorerade. Det var väldigt dunmt. Sa inte till någon om hur jag var/vad som hände. Tyckte ju bara att det var jag som var konstigt som inte kunde umgås med folk utan att få panik. Att jag inte sa något eller gjorde något åt mina problem gjorde ju saken bara ännu värre, såklart. Drogs mer och mer ner i mörkret och tillslut gick det så långt att jag inte ens kunde gå utanför dörren för jag var rädd att någon skulle gå förbi mig. Jag tålde inte att folk tittade på mig, att dom pratade med mig osv. Jag trodde att dom tänkte illa om mig. Dömde mig, helt enkelt. När jag var bland folk (även vänner) tänkte jag alltid på hur jag satt för att jag inte skulle se fet och ful ut. Jag öppnade aldrig munnen för att prata med såna jag bara kände lite/eller i stora grupper (stora grupper = 3 pers) för jag var rädd att jag skulle låta konstig eller att folk skulle tycka det jag sa lät helt befängt. 
 
Och det ena leder ju till det andra. jag blev stressad för minsta lilla, social fobi som ledde till depression. Riktig sån alltså. Inga små doser då och då. Kände mig värdelös, hade ingenting att leva för, så fort vänner pratade med andra var jag säker på att dom hatade mig och inte ville umgås med mig mer än nödvändigt. Jag var säker på att folk tyckte jag var irriterande och ständigt ivägen när jag jobbade/umgicks osv eftersom jag bara satt och tog plats och aldrig sa något. Därför ville jag inte träffa nytt folk. Jag satt här och gjorde ingenting. Började träffa läkare, kurator och sjukgymnast. Tydligen hade det gått så långt så dom tyckte jag skulle börja med antidepressiv. Och jag har varit väldigt anti mot medeiner så jag vägrade ju ta den först. Jag och kuratorn satt och pratade om det i nästan två timmar. Och tillslut började jag ta den. Men inte blev det bättre för det inte. 
 
Nej, snarare tvärtom. För min närmsta vän skrev att hon blivit frälst. Jag blev arg. Väldigt arg. haha. Det kändes som att det enda jag brydde mig om nu togs ifrån mig, eftersom hon bara pratade om Jesus och hur glad hon var. Det lät ju bara befängt. Att hon kunde vara botad från sina problem (vill inte skriva problemen hon hade utan att ha frågat om lov) betydde ju bara att hon egentligen inte hade problem. Så tänkte jag. Allt blev ännu värre ja. Jag grät typ.. 24/7. haha! Jag var verkligen anti. Jag trodde inte alls på någon Gud. Varför skulle han finnas när mitt liv var så piss? Varför hade han inte gjort något åt det då? Ja. Så tänkte jag då. :) Men sen la sig ilskan. Och jag tyckte det var coolt att hon blivit frälst. Fast JAG skulle ju aldrig bli det. Nej. Det var inget jag planerade. 
 
Susanna pratade inte mer om Jesus, hon märkte väl att jag inte var intresserad. Det gick väl kanske tre veckor. Okej.. nu kommer det bli svårt att förklara. HAHA. Men heeelt plötsligt kändes det som att det typ.. brann, i bröstet på mig. Vart känslan kom ifrån fattade jag inte först. Men jag kände en stor dragning till att lyssna på lovsånger. Tänkte helt random på Jesus som jag knappt tänkt på alls under mitt 21-åriga liv. Så jag började lyssna, och den där elden i bröstet blev starkare. Jag kände mig frustrerad, fast på ett underbart sätt. Kände mig hel, varm och trygg. Jag förstod på bara en stund att jag mött Jesus. Att Han sträckte ut sin hand mot mig och bad mig gå hans väg. Jag visste inte vad jag skulle göra. För den där känslan jag fick, det är ingen känsla som bara går att ignorera. Den upprymmer hela dig, värmer dig, får dig att känna sig stark. Asså.. det går verkligen inte att beskriva. Jag kände bara att jag ville ha MER. Jag ville ha MER av den där känslan i mig. Jag gick och la mig iaf, och trodde att den där känslan skulle vara borta dagen därpå, men icke. haha. Kände samma dragning, samma längtan som dagen innan. Så jag fortsatte lyssna på lovsånger, läste en massa om Jesus på internet och sånt. Tre dagar. Sen kunde jag inte stå emot längre. Jag satt och tvekade i nästan tre timmar. Darrade faktiskt innan jag bad. Det var som ett motstånd som fick mig att inte kunna öppna munnen och be. Men sen gjorde jag det. Och redan vid första stavelsen kände jag mig såååå mycket lättare. 
 
Och det är något jag inte ångrat. För när jag välkomnade Jesus i mitt liv förändrades ALLT. ALLT som ni läst om nu var som BORTBLÅST. Precis allt. Alltså, känslan över att kunna gå ut, och bara säga "hej" till en random människa, vet ni hur underbar den är? HAHA! Med Jesus i mitt liv blev allt lättare. Nu känner jag mig trygg, älskad och FRI. Det går verkligen inte att förklara, men om Jesus kan komma och omvända en person som mig, som inte trodde ett skvatt på Honom, kan han hjälpa vem som helst. Medicinerna slutade jag med på en gång, kanske ska tilläggas också. Och jag är så GLAD för att han kom till mig. I efterhand fick jag reda på att Susanna och en vän till henne bett för mig som små galningar. Det tackar jag dom för nu. Och mest av allt tackar jag HERREN för att han KOM till mig. För att han besvarade deras bön och räckte ut sin hand till mig. Ni förstår verkligen inte hur otroligt underbart det är. 
 
Jag förstår inte heller hur folk kan komma och säga att han inte finns när jag berättar om mitt liv. Speciellt inte folk som VET hur anti jag var. Jag pratade såååå mkt skit och frälsta människor, tyckte dom var helt dumma i huvudet som kunde tro på något "påhittad gubbe". Hur ledsen jag var för Susanna blivit frälst. haha. Ännu mer ledsen blir jag att folk som har det svårt förnekar att han finns. DET FINNS ETT BÄTTRE LIV!! Jag vet det, för jag har fått det. Tack vare Jesus. Han är verkligen helt underbar och awesome på alla sätt och vis. Jag älskar Jesus av hela mitt hjärta. Vad ni än tror/tänker/tycker om mig för att jag gör det så bryr jag mig inte. Det är Jesus som gäller för mig och så kommer det vara i all evighet för mig. 
 
Men SJÄLVKLART är inte livet en dans på rosor för att jag har välkomnat Jesus i mitt liv. Det har han aldrig lovat. Däremot, har han lovat att han alltid är med mig. Även i mina mörka stunder kan jag vända mig till honom. Och det tackar jag Honom för.
 
Ska inte skriva mer nu. Har fått ur mig det jag var tvungen att få ur mig. Hoppas det var NÅGON som orkade läsa iaf.

; torsdag.

Att man skulle bli såhär trött över att börja plugga igen! Hjärnan är inte alls van vid att ta in så mycket info längre känner jag. Snurrar i huvudet på kvällarna. Sen alla nya människor och allt. haha. Det är kul. Men jag som behöver vara ensam ganska mycket kan känna att det blir mycket ibland. Typ nu. Kommer nog ta ett tag att vänja om hjärnan från jobb till plugg. 
 
Imorrn hämtar vi hem finaste hästen! <3

; betel.

Sorry dålig uppdatering, men har börjat skolan nu så har varit helt och hållet inne i allt det.
Trivs så otroligt bra! Har bara gått två dagar men jag älskar redan betel och alla människor som går här. Är några stycken man umgås med, men ändå så pratar man med alla. Så otroligt skön och lätt stämning. Sitter nån ensam så kommer det alltid nån och sätter sig vid den, alla lyssnar på alla osv. Känns sjukt kul att jag ska vara ett år bland dom här underbara människorna. :D Vågar till och med öppna munnen i klassrummet. Det ni haha. Världens skönaste lärare har vi också.
 
Men ah. Hinner inte skriva mer. Väntar på några stycken som är och handlar och sen ska vi hitta på något. Langar en låt istället. 
 

; äntligen.

Nä. Norpan var inte dräktig. Så hon är tillbaka på seminstationen igen. Om det var någon som satt och väntade på svar haha. Ang Stella så svarade hon inte på första sprutan hon fick så dom sprutade henne igen, och nu är hon minsann i brunst. Dom betäckte henne i förrgår och ska betäcka idag också tror jag. Så skönt. Så nästa helg preliminärt kommer hon hem....! Längtar så mycket så det finns inte efter min tjej! <3 
Vi gör ultraljud hemma och kollar om hon är dräktig, för nu är det ändå försent för att försöka igen, och dessutom har vi hittat en bra veterinär här så det finns ingn anledning att ha henne kvar där längre än nödvändigt. 

; väntar.

Sitter och spanar ut genom fönstret efter mamma. haha. Idag gör dom ultraljud på Norpan för att se om hon tagit sig. Spännande ja............ Veterinären skulle komma 11 så hon borde komma hem snart....!

; masterpiece.

<3
 


; den som han gör fri, han är verkligen fri!


 
Den som Han gör fri, han är verkligen fri
Ja Han ger dig ro

Du kan tappa din tro
och känna dej ensam när du ber
Men du är älskad av himlen
Gud vet om allt och ser det som sker
Så lyft nu av din tunga börda
Lämna allt och kasta oron på Hans kors
 
Du kan vara svag, men med Gud är du stark
Ja du ska få ro och vila
Den som Han gör fri, han är verkligen fri
Han hör när du ber
 
Han leder dig till ängar
Vid Hans vatten finns det ro
Så varför ängslas då mer
för genom bönen öppnas en bro
 
Om du går i dödsskuggans dalar
Du är inte ensam
för Han går där bredvid dig
 
Du kan vara svag, men med Gud är du stark
Ja du ska få ro och vila
Den som Han gör fri, han är verkligen fri
Han hör när du ber

Tänk så svårt det blir ibland
när vi glömmer bort denna gåva som vi fått
 
 
Du kan vara svag, men med Gud är du stark
Ja du ska få ro och vila
Den som Han gör fri, han är verkligen fri
Han hör när du ber

Du kan vara svag, men med Gud är du stark
Ja du ska få ro och vila
Den som Han gör fri, han är verkligen fri
Han hör när du ber

Den som Han gör fri, han är verkligen fri
Han hör när du ber


; design.

Skulle vilja ha en helt ny design till bloggen.
Men jag har verkligen noll med fantasi när det gäller det.

; where would I be without you?

Älskaren. <3
 
 
 
Så otroligt sann. Hade inte Jesus kommit och räddat mig när jag mådde så dåligt som jag gjorde, hade jag med all säkerhet inte jobbat idag. Jag hade fortfarande varit sjukskriven. Kanske försökt ta mig tillbaka genom kurator/psykolog, mediciner och sjukgymnastik och andra grejer. Men troligen skulle paniken och ångesten över att behöva gå upp varje morgon finnas kvar. Troligen skulle jag ha blivit ensamare och sjunkit mer och mer in i mörkret för varenda dag och tappat kontakten med omvärlden. 
 
Men tack vare att Jesus kom, och sa och visade mig att han lever, så är jag inte där idag. Tack vare Herren så klarar jag av att umgås med folk. Och tack vare honom kan jag stå och vittna på plattan utan att känna att det kommer faila. Jag som hade ångest i veckor innan jag skulle prata inför klassen i halvgrupp. Tio pers liksom. Nu, i Guds underbara kraft, har jag stått och vittnat i mikrofon över stockholm. Det finns bara en som kan göra såna mirakel, och det är Jesus. 
 
Jag tvekar inte alls över att Herren kom i precis rätt tid och räddade mig. Det finns inte tack nog till våran underbara frälsare. Tack Jesus. <3 

; ingen rubrik.

Igår blev det slappdag för hela slanten haha. Ingen uppdatering nerifrån skövde har jag fått heller. Hon borde ju gå i brunst snart eftersom hon sprutades i måndags. Ah. Vi lär ju märka när det händer. 
 
Sitter och väntar på Emma nu som ska komma hit och leka. Ska pilla på kattungarna och sen se film. Regnar ute så det är filmväder <3. Ska bli najs att träffa henne igen iaf! Känns inte som vi hann träffas klart sist eftersom det blev sån liten stund vi sågs. 

; flyttar.

22 Augusti flyttar jag till Bromma! Ska bo på skolan. Blir långt till Stella men det gäller bara ett år så det går nog bra. Sen åker jag bara hem onsdagar och fredagar (och lördag + söndag) tack vare min snälla medryttare så det kommer nog bli lugnt. Jag längtarrrrr.

; skövde och tillbaka.

Nä. Blev ingen hämtning av häst. Fem minuter efter att vi klivit in på hotellet ringer Susanne lite halvt panikslagen och säger att Stella inte är dräktig. Så vi satt lite halvt snopna på hotellet och såg dumma ut. haha. Hon hade tydligen en stor folickel/cysta ivägen och två små ägg bakom. Så vet tyckte att Stella skulle sprutas igång så gör vi ett nytt försök. Eftersom vi ändå var i Skövde så åkte vi och sa hej till Stella. Hennes stil är ganska skön. haha. Ropade på henne så kollade hon upp jätteglad. Två sekunder senare började hon beta igen och när jag kom närmre så la hon öronen bakåt. Kliade lite på henne och gick ett steg bort, och då kom hon och tryckte in huvudet i famnen på mig. Min söta häst <3 
 
Stannade typ två timmar sen begav vi oss hemmåt med tomt släp igen. Kändes ändå okej eftersom jag fått träffa henne nu iaf. Så det dröjer två eller tre veckor till innan jag får hem henne. Men hellre det än att hon stått borta en hel sommar i onödan. Vi kom ju iväg på en liten minisemester iaf och det var ganska skönt ändå haha. 
 
En till video som jag gjort. Den failar lite med texten men det var skitsvårt att få det bra!