; snart är hon hemma igen!

Oj vad jag är glad idag. Över vad? Över allt jag har! Över att jag är jag, över mina djur, över jobbet, skolan som ska börja, över Jesus, över att jag har Susanna och Jannica, över att jag har alla mina andra vänner, min familj....... ja. ALLT! Tacksamheten och glädjen får inte plats! hahaha. 
 
Susanne som har hingsten ringde i tisdags, men jag ville inte uppdatera här förrän allt var helt klart. På måndag ska Stella ultraljudas. Susanne har testat henne med hingsten men hon visar ingen brunst, så jag kan med 99% säkerhet säga att stella är dräktig nu. Jag tror det. Helt säkra blir vi på måndag. "Jag lär ringa dig en minut efter att jag vet svaret" Sa hon. haha. Det känns bra. Så på måndag förmiddag åker jag, pappa och pappas fru ner till skövde igen. Vi bor på hotell över natten och hämtar älsklingshästen på tisdag morgon. ÄNTLIGEN! <3 Känns som hur länge sen som helst sen jag såg henne. Tog ledigt på onsdag också, för att jag ska kunna pyssla om henne ordentligt en dag. hahaha. Men vadå. Jag känner att det behövs efter att ha varit borta från henne en och en halv månad. Var ju inte planerat att det skulle bli så länge.

Imorrn är jag ledig så då SKA jag städa mitt rum. Har skjutit upp det i två veckor nu typ haha. Och det behövs verkligen städas här....... Men imorrn och söndag kommer gå långsamt.....! 
 

Funderar allvarligt på att skicka den här bilden till Lena Furberg så får hon rita den.
Fast hon får skippa grimman. Kostar. Men jag vill!

; kaffekoppen.

Igår på väg hem från jobbet så hörde jag något som gjorde mig rädd. Och väldigt ledsen. Det var två, tre alkisar som åkte tåget. Tror dom var uteliggare. Och som folk  vet så kan dom prata högt ibland. Och det gjorde dom nu. Alla vänder sig om och stirrar, såklart. Trots att alla vet precis vem det är som skriker. Så hör jag en kvinna/tant whatever från sätet mitt emot mig snacka med sin vän. Säger att dom heter 1 och 2. 
  
1 & 2: Skrattar åt dom påverkade människorna
2: Men egentligen är det ju synd om dom. 
1: Va? NEJ! Det där får dom stå för själva. Dom själva som satt sig i den sisten och då får dom skylla sig själva. Dom har ett val att lägga pengarna på sprit eller boende så dom får helt och hållet skylla sig själva! Min mamma var alkoholist, min pappa var alkoholist men JAG är inte det! jag valde att inte vara det!
2: .......
-tåget stannar och dom berusade går av-
1: YES!!!!! 
 
Jag började seriöst nästan att gråta. Var finns kärleken och empatin för medmänniskorna? Visst att människor är ego, men jag visste faktiskt inte att det gått såhär långt. Och att människor kan tro att alkoholist är något man väljer att bli......Det gör ONT i mig. Seriöst. Jag vet flera stycken som haft stora och grova missbruksproblem. Har hört deras livsberättelser och jag ser verkligen inte någon anledning till att dom skulle ha valt att bli alkoholister. Om det var ett val dom gjorde, tror folk då seriöst att dom skulle välja att bo på plattan då? 
 
Jag ville gå fram till den där kvinnan och berätta om dom jag känner, men tåget närmade sig sin slutstation så jag hann inte. Men jag tror inte att det var meningen att jag skulle göra det heller. Jag tror det handlade om att Jesus skulle visa mig hur människor kan tänka. Hur lite en del människor kan bry sig och hur mycket vi som Guds folk behövs här.
 
Innan jag blev frälst brydde jag mig inte alls om uteliggare. Gav dom knappt en blick. Såg ner på dom när dom låg på centralen. Ja, jag är ganska säker på att dom flesta som besöker min blogg känner igen sig. Men nu, när jag ser någon ensam sitta på centralen, med en sliten ryggsäck, trasiga kläder och utan någon som bryr sig om att dom ligger där. Det är helt sjukt vad jag fylls av kärlek. Dock har jag aldrig vågat gå fram. Det är som en spärr. Inte att jag inte vågar, det är mer att jag inte vet vad jag ska säga. Så jag bad till Gud att han skulle ge mig kraft, och hjälpa mig att våga. Och idag när jag väntade på bussen, kom det fram en karl. Frågade om jag kunde köpa kaffe åt honom, vilket jag självklart gjorde. Hela han lös upp. Verkligen sken och sa flera gånger att jag var så snäll så snäll. hahaha. Jag tror att jag jag blev gladare än han över den där kaffekoppen haha. För den händelsen har på något sätt öppnat den där spärren lite. Nu ska den sprängas bort helt och hållet. 
 
Jag har gjort videon. Min första haha. Så vänta er inte mkt. Lär göra fler. Var lite kul. 
 

; that's what friends are for.

Nä. Nu orkar jag faktiskt inte bli besviken på det här mer. Nu är det bara framåt som gäller. 
Ska iväg och bada med Maria om någon timme. Om någon ville veta, asså.

; hej.

Shit vad trött jag är.
Var med Susanna igår kväll och hade picknick i Kungsträdgården. hahaha. Jobbigt när vi blir för bekväma på ett ställe. Skriker och vrålar och vickar på arslet. Fick ju folk något att stirra på i alla fall! Så blev vi förföljda av några obehagliga typer också. Usch. Sov över hos henne sen. Sov tre timmar och sen upp till stallet så är helt seg nu. Därför jag skriver osamanhängande och.... konstigt. hah. Har ridit lite på hennes häst Casper idag också. Hoppade över ett litet hinder också. Kul att hoppa igen på en häst som inte behövde ta i från tårna för att komma över 50 cm haha. Nä, ska inte klaga på Stellas hoppstil. Men kul att träffa dig igen stumpan. ghjk Kunde inte låta bli. HAHAHA.
 
....och picknicken bland råttorna får vi faktiskt ta och göra om! 

; hundträning.

Har hittat en jättebra metod att Koxa ska behålla uppmärksamheten på mig och inte omgivningen omkring. Hon drar ju gärna och går som hon själv vill. Men man ska typ låtsas att man är ute och plockar svamp eller bär eller nåt. HAHA. Men typ, plocka upp pinnar, kottar, löv, vad som helst. Och så håller jag det jag hittat i högerhanden och hunden blir ju väldigt nyfiken på vad det är jag håller på att plocka på mig. Ibland får hon något som jag plckat upp och då blir hon överlycklig och tuggar på den. Men så fort jag plockar upp något nytt så släpper hon det hon hade i munnen för att se vad jag plockar upp nu. Sen blir det spännande om hon får ta del av det jag hittar eller inte för na. Funkar verkligen perfekt! Hon kollar på mig nästan hela tiden och går fint utan att dra. Mötte till och med en annan hund och hon tittade bara en kort stund sen var det mina upphittade grejer som var roligare igen. Hittade tipset på Agrias hemsida faktiskt.


; "pollux".

Nu är det faktiskt nära att jag sätter mig på första bästa tåg och åker ner till Stenstorp. hahaha. Hade jag haft råd hade jag gjort det med all säkerhet. Men jag saknar. Måste påminna mig om att hon inte är borta helt utan bara över sommaren

Slänger med ett par gamla bilder, bara för jag fick lust. 
 

Foto: Linda Andersson


Foto: Linda Andersson


; leo kan simma.

Har legat på stranden idag med min lillebror och Koxa hela dagen. Koxa har simmat runt nästan non stop haha. Söt <3 Sa till Leo också att han skulle ta ETT simtag innan vi gick hem. Han lärde sig simma och simmade runt hela tiden och tränade själv! hahah fett glad jag blev. Han också, förövrigt. Han satt och typ skrek av glädje när han kunde simma. 
 
Ska hem till pappa snart. Maria ringde och hon är där så ska över och umgås lite.

Juste! Fick min prisrosett och plakett från tävlingen 1 maj i går. Och alla bilder som Madde fotat. Tack så mycket! (: Ska ta bild på Stella med rosetten så fort hon kommer hem och plaketten ska upp på boxdörren. Det är ju trots allt den första jag (och Stella) fått. Men ska dra till pappa nu. Adjöken.  

; måndag.

Nu tkr jag att det kan åska lite, så vi slipper det här kvava konstiga vädret. Känns som man blir blöt av att gå ut för det är så fuktigt ute. 
 
Aja. Idag ska stallägaren ha betalt för höet, så rensa kontot och betala ska vi göra. Sen ska jag ta hem Stellas sele från stallet. Kom på att jag kan ju smörja igenom den ordentligt nu när hon ändå inte är hemma. Har ju inte så mkt för mig nu ändå när vädret är tråkigt och vänner är bortresta/jobbar. 
 
Låten är btw bra. Sorglig. hah. <3


; his love endures forever.

Asså, jag älskar såna här bilder. <3 
 

; ej reklam, tack.

Okej, kommentarer som innehåller endast reklam kommer att tas bort. Med reklam menar jag inlägg som inte handlar alls om min blogg eller svar på fråga som jag ställt i annan blogg. Menar inlägg som enbart innehåller t.ex. "rösta på mig" eller "tävla hos mig". Jag måste få kunna kommentera hos andra utan att bli överhoppad av reklamkommentarer tkr jag. 
 
Så vill du ha kvar kommentaren (och därav länken till din blogg) så skriv mer än en liten reklamsnutt, tack. (:

; mormor.

Shit vad trött jag är. Har legat hemma hos mormor och badat i hennes pool och solat hela dagen. Skulle egentligen ha gått ner och badat med Linda men vå får göra det nån annan dag. Visste inte att vi skulle till mormor så ah. Är typ ljusröd i ansiktet haha. -rodnar konstant- Nej, men jag blir så. Har inte bränt mig alls den här sommaren! Känns konstigt. Jag bränner mig ju i vanliga fall så fort någon säger sol. Lite röd kanske men inte så att det gjort ont. Har klarat mig sedan jag kom hem från egypten förra året. Det är ju bra. Fattar inte hur man kan bli så trött av att bara vara i solen? 
 
Nä. Jag orkar faktiskt inteskriva mer nu. Superintressant inlägg. Men nu blev det så!
Ni kan få en bibelvers för att liva upp det hela. Längtar btw tills skolan börjar.
 
"Se, jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud" 1 Kor 15:51-52

; stellas betäckning.

Har just kollat på Left Behind. Har sett den en gång förut med Susanna men det är en film som man måste se flera gånger för att fatta tror jag, för den här gången var den mycket bättre än första gången. Och då tyckte jag den ändå var bra första gången jag såg den. Så ah. Det är en skitbra film! Se den om du inte har sett den. Och se den igen om du har sett den! haha. 
 
Fick mail från Susanne, nu har dom betäckt Stellis igen. Jag fick bilder på betäckningen också. Stella står verkligen helt blickstilla. Inte en hov rör sig! haha. Duktiga tjejen. Verkar som hon inte har gjort annat i sitt liv....... Ni får en bild innan själva "akten" höhö. 
 
Stella har blivit sommarfeeeet. Men det gör inget. Blir till att sätta igång henne i höst igen bara (: 
En väldigt orättvis bild egentligen. Både Stella och Draken är mkt snyggare irl. Men jag vill inte lägga upp dom andra bilderna. -blyg- nejmen, tycker faktiskt inte att ni behöver se det. (:
 

; juste.

Pappa: Vad gör du?
Jag: Sitter på tunnelbanan och ska åka och fixa mina naglar.
Pappa: ......Sitter du på tunnelbanan och klipper naglarna?!


; all the earth togheter.

Nu har jag fixat mina naglar igen. Blev en vit glitterfärg den här gången. Lite fint faktiskt. Trivs oerhört bra att gå till Veronica som fixar dom också. Jättesnäll! Nu när jag ska plugga i höst så kommer jag behöva någon som rider en dag till i veckan och hon har erbjudit sig. Om hon orkar åka ända från stan, vill säga. En gång i veckan borde hon väl orka! haha.
Sen berättade jag om mitt hår som jag missfärgade. Och hon går ju utbildning och älr sig klippa osv så hon såg ju direkt "att jag gjort något". Tyckte det var konstigt att frisören jag gått till inte vågade slinga i hårbotten. Är ju fortfarande väldigt blekt där. Hon behövde modell till sin skola nu när dom har en massa prov så hon frågade om jag ville. Det skulle ju vara asbra! Gratis färgning och håret blir bra igen. Dom är väldigt noga på såna där ställen också just eftersom det är prov och deras arbete granskas ordentligt. Ska nog låta henne klippa mig också om hon behöver modell till det! 

 

Och så en bild på Ella bara för Koxa hade henne som sova över kompis. (: haha.
 
Från Stella har jag btw inte hört något mer. Men det kommer nog i eftermiddag eller i morgon.  -Spänningen stiger-

; fundering.

Det är en sak som jag har gått och funderat på väldigt länge. Och det är det här med okristna (eller såna som bara säger att dom är det eftersom dom är spädbarnsdöpta/konfirmerade) när någon som dom känner försvinner från världen. I 9 fall av 10 så läser man "Vi syns i himlen" eller "Hoppas du har det bra där uppe" och liknande. Jag kan faktiskt inte sluta fundera på det. Hur kan människor, som säger sig att inte alls tro på Gud, säga så, och i meningen efter förneka att det finns ett helvete? 
 
Jag vet att ni som förlorat någon ni älskar kommer bli väldigt arga/upprörda av det här, men det får ni bli. För det här är viktigt. För er egen skull! Jag skriver/säger inte det här gång på gång bara för att jag själv ska vinna på det. Nej, tvärtom så skriver jag såna här grejer för er skull. Visst, att det känns tryggt att säga så, men är det då inte ännu tryggare att ha en Gud som man kan lita på? Istället för att bara anta.
 
Det finns människor som fått besöka helvetet, just för att det finns människor som, precis som ni, förnekar att det finns ett helvete. Dom har fått känna smärtan, ondskan och känslan av att inte ha något hopp. (Dock tror jag inte att Jesus låtit dom känna all smärta man känner där, för det klarar man nog inte av). För att NI ska förstå att helvetet är precis lika verkligt som jag skriver det här. Ni får tycka att jag är helt dum i huvudet och hjärntvättad och allt vad det är. Fine. Det är er ensak, jag älskar er lika mycket för det. Och det är orsaken till att jag skriver det här. För jag älskar er, och vill inte att ni ska gå förlorade. Jag vill inte att ni ska få en evighet i helvetet. 
 
Och tro det eller ej, så finns det även kristna som tror på himlen, men inte på helvetet. Vad är det för ett kristet liv? Vad är då meningen med det här, om ni inte tror att det finns någon dom? Gud AVSKYR synd, och vill att vi människor ska vara helt fläckfria från det. Därför måste han döma oss efter våra handlingar när tiden är inne. För att inget orent ska få komma in i himlen. Och tack vare att Jesus tagit på sig synderna på korset, kan vi, genom att be Jesus om förlåtelse och be honom komma in i vårat liv, få börja vandra på livets väg, tillsammans med Jesus. Om det nu inte finns ett helvete, men en himmel, som en del nu verkar tro, så dog ju Jesus helt i onödan?
 
Nu kommer ni bli ännu mer irriterade på mig. När jag säger att de som inte tar emot Jesus i sitt liv, dom går förlorade. Dom kommer alltså till helvetet. Och det hugger verkligen i mitt hjärta när jag tänker på hur ni bara höjer på ögonbrynen åt den här texten. Och jag vet inte hur många gånger jag gråtit för mina ofrälsta vänners skull för att dom vänder ryggen till eller vägrar prata om det här.  Men det här är helt sant. Det finns ingen som helst anledning för mig att sitta här och ljuga, eftersom det gör mig till en syndare. Så jag säger er det här i sanning. 
 
Ni vet, ni som känner mig, att jag inte alls trodde på Jesus. Ni vet att jag sa att folk var hjärntvättade av varandra, shizofrena osv. Men Jesus räddade mig, och lät mig förstå att det var han som räknades och ingen annan. Och jag är så otroligt tacksam över det nu så jag har inte tack nog. De som i själva verket är hjärntvättade är ni. Ni är nerdragna i mörkret helt och hållet av den onde. Nöjen, musik, intressen, allt finns för att avleda er från Jesus. För att ni inte ska se vad som händer i världen och vad som håller på att hända. Nu säger jag inte att man inte får ha intressen. Absolut inte. Tolka mig inte så. För intressen har ju även jag. Vad jag menar är att man inte ska låta det gå överstyr. Det är därför jag inte tävlade mer i år med Stella, till exempel. Jag kände att det blev för mycket fokus på tävling och förlite på Jesus.
 
Det finns många som säger att dom är kristna, eftersom dom är konfirmerade. Det skrämmer mig. Väldigt mycket. För att vara kristen är så mycket mer än det. Att konfirmera sig är religiöst. Vad Jesus vill ha från oss är en relation. Jag kan skriva hur mycket som helst om det här men jag ska sluta nu, så att ni orkar läsa. haha. Här är en länk till en man som fått besöka helvetet. Se den, och ta er en funderare på om det verligen inte finns. 
 
http://www.spiritlessons.com/Documents/Bill_Wiese_23_Minutes_In_Hell/23_Minutes_in_Hell_by_Bill_Wiese_Reference_Version_med.wmv

; uppdatering från linners.

STELLA ÄR BETÄCKT!! Kändes helt overkligt att läsa det. Fick mail från Susanne för en stund sedan bara. Stella har varit väldigt kär och ville inte lämna Draken alls efter betäckningen hahaha. Fina tjejen. Jag är så otroligt glad nu så det finns inte! Så nu är det ultraljud om ca 20 dagar och är det en bäbis däri då så äre bara för oss att åka och hämta hem henne! <3<3<3

; hästvakt.

Imorrn blire stall igen! Eller ah. Sommarhage. I en vecka. Julia som har Shakur ska ner till skåne så jag ska pyssla om och motionera honom under tiden. Jättemysig liten ponny. Fick rida om jag ville också men får se. Känner mig stor haha. Iofs sa Julias mamma att hon ridit på honom så det var inga problem. Men just nu tkr jag bara det är mysigt att få pyssla runt med en häst igen. Känns som det var jättelänge sedan. (2 veckor.....) 
 

Jag vet, flughuvan förstör hela bilden. Men han är söt ändå!


; seasons in the sun.

Yes. Dålig uppdatering i helgen, men har inte varit hemma alls. I Lördags åkte jag in till stockholm och vittnade på plattan. En ENORM upplevelse som bara kändes så bra! Det går inte att beskriva hur bra det kändes. hahaha. <3 
 
Sen åkte jag vidare till söder för att möta upp Emma för att kolla på Eclipse. Den var helt okej. Jag tycker inte att dom filmerna är lika bra som jag tyckte när ettan kom. Växt ifrån kanske, haha. Men den går att se på. Vill se fyran sen också iaf! 
 
Följde med Emma hem sen så traskade vi bort till kalkbrottet i vika och badade. Det är verkligen fint där. Ser ut som man kommer utomlands när man är där. Lite trist bara att det är så svårt att ta sig till vika från ösmo. Sov kvar där också och kom hem typ nyss. Har inte hört något nytt från Stella heller. Saknar henne mer och mer för varje dag. Vill ha hem henne nu. Drömde btw här om natten att hon var dräktig. Kändes väldig verkligt så jag blev besviken när jag vaknade. haha. 
 
aja. Jannica den här låten är tillägnad dig. Tänker på dig när jag hör den. Inte för texten men när vi kom på att det var nicky och kian som sjöng. HAHA. <3 åh. saknar dig. 
 

; mer hö.

Nej det här med två bloggar var nog ingen bra idé. Så den här kmr väl inte bara handla om Stella som jag tänkte utan kommer nog klottra ner en rad här och där om mig själv också. Det blir bara jobbigt att sära på mitt och Stellas liv. 
 
Har iaf varit i stallet från tre och lastat det resterande höet som vi inte hann med i onsdags. 24 ton räknade vi ut att det blev. Hela armarna är fulla av små pricksår. Hö sticks. Om ni inte visste det, haha. Svider en hel del när man duschar. Men nu äre klart och Stella och Norpan har fått 600 balar hö att klara sig på det här året. 300 mer än vi köpte förra året, men det räckte ju inte och om Stella ska ha föl kommer hon ju äta ännu mer i år. 
 
Var hos frisören igår och räddade mitt katastrofhår. Nu är jag blond igen. Ungefär som innan fast hon la i lite bruna slingor också. Sen är jag väldigt ljus i hårbotten för den kunde hon inte rädda om jag inter ville göra en massa av behandlingar. Så det får växa bort. Jag tänker aldrig färga mitt hår själv igen. hahaha.
På kvällen sen var det stallet som gällde. Red Norpan till sommarhagen med Julia och Shakur. Känns alltid så konstigt att sitta på Norpan när man är van vid Stella. 7 meter lång hals och mkt stöttigare steg. Men hon är mysig ändå. 
 

Norpan