; finaste.

Asså åh. <3 Stella var asduktig idag! Red en sväng idag. Vi skrittade ut en sväng mamma och jag först. Sen lite dressyr på volten. Och galoppen är inte min och Stellas starka sidor så vi övade galoppfattningar idag. Högervarvet gick verkligen super! Visst, var lite svårt i början men när hon fattade vad hon skulle göra så gick det bra. Fick vara lite övertydlig med fattningen. Fattade från skritt och det gick faktiskt lättare än från trav. I alla fall i höger varv. Hon gick i form i galoppen till och med! Har nog aldrig hänt på dom två åren jag har haft henne iaf. Så det var kul! Fick en liten klump i halsen av glädje. hahaha. 
 
Vänstervarvet gick inte lika bra och hon hade svårt att fatta åt det hållet. Men så är hennes galopp mycket svagare i det varvet så vi får träna vidare där. Snacka mycket häst hon är att rida i galoppen! Men när det väl klaffade där och hon fick baken under sig......... det var awesome! Sen är inte våra avbrott särskilt eleganta någonstans, men vadå. STORT framsteg om man ser bakåt ett år när hon bara sprang tills hon började galoppera. Nu fattar hon (oftast) med bakbenen i högervarvet. 
 

; inga fler tävlingar i år.

Nä. Blir inga fler tävlingar för oss i år inte. Den som var nu den 13 Juni krockar med ett möte i Basunen som jag inte tänker missa. Yes det är viktigare för mig. (: Så...... ja. Vi läggar pengarna på bensin ner till hingsten istället. Lär bli några träningar för Ewa men tävlandet skiter vi i ett tag. Så får vi se sen vad som händer. 
 
Stella avmaskades i fredags och nu har dom bytt hage. Inatt sov hon ute för första gången i år. Så fick hon komma in med Norpan och Shakur en stund, men hon stod och bankade på boxdörren och ville ut igen haha <3
Så dom fick glatt gå ut i spöregnet igen. 
 
Hon har fått vila både igår och idag, men imorrn ska vi komma ut en sväng. Tänkte bara köra ut och motionsköra lite. Har inte så mkt mer att tillägga idag. Nu ska jag göra mig iordning och åka och jobba.

; senaste veckan.

VARMT det blev på en gång! Mys. Var ett tag sen jag skrev nu, men allt har flytit på som vanligt. Gjorde kolla masken för ett tag sedan och hon hade typ 250. Så avmaskar henne i år också eftersom vi ska iväg med henne neråt  landet i sommar och så. Ja, jag har bestämt mig helt nu för att betäcka henne. Så vi åker ner nästa brunst som borde bli runt midsommar. Här är länken till hingsten om det är någon som råkat missa vem jag valt till henne. 
 
Aja. Vi har övat på ungefär samma grejer varje dressyrpass. Tempoväxlingar, halvhalter osv. Både hon och jag har en tendens att vara slarviga med just halvhalterna så vi hårdtränar på det. Och nu sista dagarna går det riktigt bra. Har försökt göra lite halvhalter när vi kör/rider ut också, eftersom hon gärna bara går rätt fram i skogen. Hon fattar inte alls varför jag är tvungen att stanna mitt på stigen. Dessutom har hon väääldigt svårt att stå still när man stannar ute så det är nog bra för henne att öva halter på "konstiga" ställen. På volten har vi tränat halt så mkt nu att det går galant. Nästan, iaf. Ibland får hon för sig att hon ska backa/gå i sidled ändå. Men nu när det är så varmt så står hon faktiskt stilla. 
 
Vi hade städdag i stallet i torsdags också, och DÅ fick vi som först reda på att ägaren till stallet har en sommarhage på andra sidan sjön. Det hade inte jag någon aning om. Förra sommaren fick vi stödfodra hela sommaren eftersom det knappt finns något bete i hagarna. Det är så nerbetat så det skulle behöva harvas och sås nytt gräs där. Så nu ska Stella och mammas häst Norpan och Skakur (uttalas Shakir) få gå där i sommar tillsammans med ett par islandsston från ett annat stall i närheten. Men jag lär motionera nästan varje dag ändå.

; en till blogg.

http://faithisraising.blogg.se En blogg om mig och inte om Stella. Om folk är intresserade.

; Onsdag, 12/5-10.

Idag blev det ridning. Tänkte mkt på min egna sits och så. Sen har vi hårdtränat på halvhalterna och nu går det verkligen superbra! Kunde faktiskt bara stta till så stannade hon upp. Amazing. haha. Vi har haft problem med det så länge jag minns iaf. Gjorde lite skänkelvikningar i skritt, vilket går asbra när man flyttar undan vänsterskänkeln. När det är undan höger är det fortfarande en del problem, så vi flyttar två steg, går fram två, flyttar två osv. Annars går det lite fort och baken kommer först. Hon var så mjuk och mysig så provade lite i trav. Gick faktiskt att flytta undan vänster! Bara ett par steg men ändå. Enorm skillnad! Sen var hon lite stel eftersom hon stått två dagar. Måste egentligen gå lite varje dag. Iaf skrittas ut de dagar hon "vilar". Men ibland blir det som det blir. 
 
Vi gjorde "kolla masken" igår på Stella och Norpan och skickade bajs på brevlådan. Låter så otoligt trevligt...! "Vänta lite jag ska posta lite bajs". haha. Hon avmaskades förra året då hon hade ngt på 800 EPG. Så hon lär inte ha så mkt i år. Meeen vi får väl se.

; stella. <3

Jag älskar verkligen min häst. haha. -intresseklubben antecknar-
Men jag gör det. Får fortfarande tårar i ögonen när jag tänker på att hon är min. Att jag fick chansen att köpa min drömhäst..! hah. Så otroligt tacksam över att jag fick henne. Snart har det gått två år sedan jag fick hem henne. känns fortfarande som igår. Kommer ihåg den dagen helt klart och tydligt. Allt sket sig, men det löste sig ändå tillslut. Älskade Stella. Det har varit massor av slit och ibland har jag önskat att jag bara skitit i allt ihop. Hade haft råd och tid med så mkt annat då. Jag hade kunnat flytta hemifrån för länge sedan, tagit körkort, lagt pengarna på kläder......... ja. Men varje gång jag har tänkt så, har hon tryckt sitt huvud i min famn och bara stått där med halsvslutna ögon. Slår aldrig fel. Då försvinner alla dom där tankarna och tårar av tacksamhet  och lycka över att Stella finns kommer istället. haha. Jag bara vet att jag gjorde rätt när jag sa att jag ville köpa henne. Det finns så många små ögonblick, som gör allt det här värt det. Hon är så mycket mer än "bara en häst" för mig. Finns många i min närhet som har svårt att fatta det, det märks. Jag har aldrig tidigare träffat en häst som Stella. Jag har aldrig känt att jag verkligen passar med en häst så som jag passar med henne. Jag visste inte ens att man kunde ha en sån "relation" med en häst. Visst, för många är hon "bara en vanlig häst." Även för såna som provat rida/köra henne. Och jag vet faktiskt inte varför jag har fallit så för den här lilla damen, men någonting är det som bara stämmer. Det viktiga för mig är inte att tävla och vinna eller att bevisa för folk att jag är något. Det viktiga för mig är att jag får vara så mycket som möjligt med min häst och att vi får många år till tillsammans. Själva tävlandet är bara en rolig bonus.
 
Jag kommer aldrig att hitta en häst som Stella igen. Hon är en häst på miljonen för mig. Älskade underbara Stella. <3 
 


; löshoppning.

Blev hemma från jobbet idag med pga foten och halsont. Så vi åkte lite senare till stallet idag. Jag är så otroligt smart! Tänkte att jag skulle ta det lugnt med min fot så löshoppning kunde ju vara något! höh. Men kul var det iaf! Stella och jag är ungeför lika bra (läs dåliga) på att hoppa. Fast jag tror det handlar om osäkerhet hos Stella. När man peppar henne och berömmer så hoppar hon. 
 
Hon är grymt mycket duktigare nu än vad hon var när vi stod på Åvik, precis när jag hade fått hem henne. Fast hon hade inte särskilt bra kondis då så kanske var därför hon inte ville hoppa då. För nu bjöd hon mot hindrena, även om hon blir lite skeptisk ibland. haha. 
 
Mamma var med så vi filmade lite. Slänger in några filmer om ni vill se. Tog bort ljudet på den första eftersom jag lät som en tönt när jag berömde hästen. Till och med mamma sa att jag "lät lite väl barnslig kanske" och då är det illa. haha. Så jag låter er slippa höra det. Men kvalitén blev sämre av ngn konstig anledning. Men man ser ju iaf vad det föreställer.
 

 



Somsagt................. över ska hon! HAHA! Observera sucken/frustningen när hon tagit sig "över". Hon är så söt. <3


Mammas häst Norpan. Slänger med film på henne också bara för hon är så otroligt cool! Hon älskar verkligen att hoppa! Hon letar efter ingången till hindrena till och med.


Norpan igen.

; rensning.

Och Stella har gjort det igen................!
Idag när jag skulle ta in henne för att köra så lät jag henne beta lite. Sen är det som om hon inte ser/skiter i vart jag står. För hon trampade på min fot på EXAKT samma ställe som förra gången. Och nu var jag ju fortfarande svullen så det gjorde en aning ont. Ganska jätteont faktiskt. Släpper inte hästen i första taget men nu släppte jag henne och ramlade ner på marken. Jag fattar inte varför hon gör så? Verkar som att hon är så van att folk flyttar på sig när hon går fram. Eller så tycker hon att jag är så liten så det inte gör något om hon råkar meja ner mig. Fattar inte vad som rör sig i hennes huvud. haha.
Men köra skulle jag ändå. Hon har fått ta det lugnt ett par dagar nu så idag blev det dressyrkörning på banan igen. Jättefin i formen och halterna går super nu! Stundtals ville hon inte alls ta vänstertömmen och bet sig fast. Men har märkt att det lättar en aning om man gör mkt halvhalter. Vi har övat mkt på det. Hon har varit ganska seg med dom men nu börjar det gå riktigt bra! 
 
Fick förresten nerslag på selen i helgen på tävlingen. Den trycker på ryggen och måste fixas. Så fick tips från min tränare om ett ställe i stan. Ringde dit men eftersom jag hade en "lågprissele" enligt honom så ville han inte ta emot den. Tack för det. Hade jag haft några tusenlappar över hade jag lätt köpt en handsydd sele till henne....... Men nu har jag inte det. Så om nån vet en duktig och hjälpsam sadelmakare som kan selar så hör av er. Måste ha den fixad till nästa tävling. 
 
...Har rensat bloggen igen nu. För 298321 gången. 
   

; tävling johannesberg.

Yes. Igår var det tävling. Klockan ringde klockan 4 och kvart i fem var vi påväg till stallet. Halv 6 var vi färdiglastade och påväg. Tur att Stella är så underbart lugn att lasta. Hon suckar lite men sen går hon rätt in. Första som hände när jag skulle visa henne för vet var att Stella kastade in sin hov på båda mina fötter. Inte skönt. Är svullen på båda fötterna nu haha. Meeen iaf. Dressyren gick helt awesome. Stella var mjuk och fin, men ville inte riktigt gå rakt på spåret? Hon genade inåt så hon gick nästan utåtställd ibland. Sen har vi lite problem med ökningarna. Så det blev nästan inga såna. Men halten. En enorm skillnad mot förra gången! Hon stod still! Inte riktigt så länge som man ska men jag vågade inte chansa. Kände att hon tänkte börja backa så det var bara till att röra sig framåt igen. Men jag är fett glad över att det gick att stå still! hahah. Hon slänger lite med huvudet och är otålig, men det är iaf ett steg i rätt riktning.
Fick 54 straff = 10 straff mindre än förra tävlingen. Snacka STOR förbättring! Till och med en 8 på ryggningen. (: Min fina häst. <3
Precisionen (konkörning) gick inte lika bra. SLARVFEL. Först åkte en boll, och då tappade jag koncentrationen helt och rev en till, sen heeeelt fel väg till port 11. Glömde svänga eller något. Fråga inte. haha. Men vi mejade ner hela konan. HAHA. Tiden vet jag inte vad den slutade på, och jag vet inte placering heller, eftersom vi var tvunga att åka hem tidigt den här gången för att lämna tillbaka släpkärran. Lite trist, eftersom det var första "riktiga" tävlingen. Med mer än bara dressyr, menar jag. Men nästa gång ska jag stanna. Då är det maraton också! Hoppas verkligen att det finns en maratonvagn att låna. Skulle vara fett kul! 
Skriver resultat såfort jag vet. Bilder lär också komma. höhö.
Nu ska jag ut till stallet och skritta ut en runda barbacka. <3