; lord i know that nothing is to hard for you.

Har varit en lång dag. Vaknade halv 2 i natt och låg vaken med 457234928 tankar i huvudet. Eller okej. En tanke, fast den tar mycket plats. För mycket plats, till och med. Fattar inte varför jag alltid måste krångla till allt och göra det så invecklat och jobbigt som möjligt. Sista gången jag kollade på klockan så var den 3. Måste ha somnat tillslut sen, för jag drömde något helsjukt som vi inte behöver dra upp här.
Så jag har varit seg hela dagen och nu snurrar det i huvudet då och då av trötthet. Har dock en känsla av att det kommer bli svårt att somna idag med. Ska försöka lägga den bördan på Jesus, precis som vi lärt oss nu! Dock lättare sagt än gjort när tankarna är envisa och smyger sig tillbaka.

Har varit ute hos finaste hästen idag också. Hon fick vila idag. Slutade sent så var inte i stallet förrän 5. Sen hem till mamma, duscha, fixa översvämning i hennes badrum och sälja katt till Issa. Sen hem till betel igen.
Ointressant uppdatering. Men så blir det om jag är skrivsugen och inte har något vetigare att skriva. Eller är för trött för annat, helt enkelt. Nu ska jag läsa bibeln. Ska försöka hitta något att läsa till onsdag. Gruppen jag är med i har andakten, och jag har redan ställt in mig på att jag kommer åka på läsandet denna gång också. "Jag är ju deras bibeldel" Som dom så fint sa. Därför ska jag läsa och skriva ner det jag ska säga nu, så det inte blir lika kaotiskt som sist när jag glömde bort hälften och fick minnesförlust. Vet redan vad jag ska prata om, så jag tror det går bra!

: <3

All the things I feel I need to say.....

; mys!

Sjukt mysig dag/kväll/natt igår! Hade lätt kunnat stanna några dygn till. Blev precis så bra som jag trodde det skulle bli. Så jag är lätt nöjd med utflykten. Hoppas vi åker iväg fler gånger! Är helt slut i kroppen men det är det värt. Ikväll är det sångkonsert så alla duktiga sångare på betel ska framföra varsin låt. Är det jag sitter och väntar på nu.
Bra lektion hade vi på eftermiddagen nu också. "En vanlig dag med Jesus" ska vi läsa. Vi ska typ.... lära oss tänka på att Jesus alltid är med oss. Och om vi tänkte att han gick brevid oss, skulle vi till exempel göra något annorlunda när vi handlade/kollade på tv/satt vid datorn osv. Bra kurs! Man får en liten tankeställare. 
 
Har kommit på att jag älskar kläder nu. Tog bara 22 år för mig! hah. Nä, men jag har aldrig haft det intresset, för jag har känt att jag inte har någon "smak". Har bara tagit på mig något. Men nu har jag upptäckt vad jag tycker är snyggt och trivs i! Så nu vet jag på ett ungefär vad jag letar efter och då blr det mycket roligare att kolla runt. Fick tre tröjor idag som jag beställt. Sjukt mysiga! Stickade tröjor, faktiskt. -tant- Nä, men dom är fina. Och mjuka att ha på sig. 
 
För övrigt så.....har det inte hänt så mycket annat? Inte vad jag kommer på iaf. Ska typ äta nu. Tror jag.

; måndag.

Nu är det sådär igen. Att jag borde plugga och jag har både motivation och humör för att göra det. Men ändå gör jag det inte? Tror jag är för glad just nu. Om man nu kan vara för glad för att plugga. Är precis hemkommen efter en dag på stan. Träffade Veronica så fick hon fixa mina naglar och sen fikade jag med världens bästa Emma lite spontant sådär. Det var mys! Sen är jag så sjukt taggad på framtiden så jag kan inte sitta still. Nej, det finns ingen anledning. Jag bara känner att jag är påväg mot något bra. Vilket känns......bra. Ni vet den där känslan av att man är så glad att om man bara ler så kommer man böra gråta? Det där lät skumt, men typ så. Så känner jag mig. Det är skönt. Att kunna bli så glad över egentligen ingenting alls. Några snälla ord från vänner och lite bön. Eller inte ens bön. En liten tanke tillägnad Jesus. Awesome! Gud är God. Eller som Marielle brukar säga; "Gud är rolig!" haha. 
 
Imorrn ska vi på utflykt hela skolan. Sova på något ställe som jag aldrig minns vad det heter. Kärsögården. Såg jag nu när jag tjuvkollade på pappret. Pepp på det! Mysigt folk, lite lekar, andakt, allmänt prat och häng. Kan inte bli bättre? 
 
Men nä. Ska nog gå och sätta mig i soffan nu. Slappkolla på tv och sen idol.

; en klyftig rubrik.

Funderar allvarligt på att gå och sova. Är så sjukt trött! Inte så konstigt, kanske. Eftersom jag varit igång exakt hela dagen. 
 
Åkte till stallet med halv 9 bussen och körde Stellis idag. Skitkul tyckte hon och ville göra allt utom att ta det lugnt. Kul att dra vagn igen, verkar det som. Mamma har sin "hästfria" dag på söndagar så jag har mockat och gjort mat åt fyra hästar. Tog fyra timmar samanlagt, så runt ett var jag hemm igen, kastade mig in i duschen och gjorde mig iordning för att hinna med kvart över 2 tåget till Betel. Hann typ bara packa upp så ut och äta tacos som Marielle bjöd på. Lekte lite lekar och sen pannkakstårta! Mysig kväll. Sen har jag pluggat och nu är första gången på hela dagen som jag slappnar av. Har dock lite dåligt samvete. Vi skulle besöka tre olika kyrkor i september. Jag har besökt en. Om man inte räknar min egen församling, så är det två. Men jag har inte samma tid som de andra eftersom jag måste hem på helgerna och ta hand om Stella. Men det är ingen brådska. Jag lär hinna besöka andra församlingar någon gång jag också. 
 
Imorrn äre lektion igen. Och samtalsgrupp på eftermiddagen. Som jag nog måste fly lite tidigare ifrån eftersom jag har tid hos Veronica vid 15. Blir nog sista gången jag fixar naglarna på ett tag. Onödig utgift. Speciellt när dom bara år sönder. Vilket beror på att jag inte oljar in dom ordentligt men jag tänker inte på det. 
 
Men aja. Nu funderar jag inte längre. Ska bege mig till sängen. Godnatt!

; söndag.

Ska snart åka och släppa ut hästarna. Skulle egentligen gått kvart över 6 till bussen men snälla Cattis kunde fodra dom. Så just nu sitter jag och dricker kaffe och försöker vakna till. 
 
Norpan har blivit lite sämre i benen igen, så det blev en kort tur med mamma. Värmde upp ute och sen blev det lite hoppning på volten. 50 cm. haha. Stella verkar tycka det är skitkul! Kan iofs vara berömmet också. Jag peppar och berömmer henne hur mkt som helst under hoppningen så hon blir jättepigg. Söt. Hoppade bara några språng och red lite dressyrarbete sen. Vi klarade ett helt varv i låg "form" i vänster galopp! Hennes svaga sida och hon har alltid problem med att fatta den. Fina tjejen. <3 
 
Idag ska jag köra. Fett länge sen så båda kommer nog tycka det är lite kul. Sen iväg till Betel igen. Marielle fyller år så vi ska fira henne. (:

; update.

Skönt det är att vakna typ 9 och veta att man inte behöver gå upp om man inte vill. Händer bara en gång i veckan för mig! haha. Har ägnat morgonen med att beställa kläder faktiskt. Tre tjocktröjor. Alla jag har är trasiga på något sätt så jag tyckte att jag behövde några. Får se om dom passar sen. Ska iväg och shoppa med Emma nästa lördag också. Ja, jag är i överstort behov av kläder. Har alltid tyckt att det varit så tråkigt, men nu har jag börjat fatta vad jag letar efter och då är det roligare. Dessutom är Emma ett awesome smakråd. Hon får mig att våga köpa kläder som jag inte skulle köpa annars. Det är bra. haha. Behöver skor också men vi får se hur det blir med den saken. Och en väska. Mycket nu. Längtar tills nästa lördag iaf! 

Sitter med världens sötaste kattunge i knät, som jag av någon anledning kallade Stina idag. Vet inte om det passar? Får mamma avgöra. Jag har bestämt att jag ska ha en av "Stinas" ungar när hon är mogen för det! För tror inte jag får ta med mig den här sötungen för mamma eftersom till och med hon vill behålla henne. Hon ligger och attackerar mina armar och tvättar sig om vartannat. Söt. Det kommer nog bli som Susanna säger. När jag är 74 år kommer jag sitta med elva katter runt mig, en i knät och en stickning på gång samtidigt som jag gungar i min gungstol. 
 
Ska rida ut med mamma idag. Asfint väder blev det också så det blir nog mys. Sen kanske jag skulle på någon konferensgrej i stockholm med Sara men får se om jag orkar och hinner. Beror på när vi är klara i stallet! 
 
Bara för det blivit så tråkiga inlägg utan bilder så slänger jag en mysig bild som Susanne fotade på Stella när hon stod nere i Skövde i sommras! 
 


; veckosamanfattning.

Veckorna bara flyter ihop till en enda röra känner jag. Tänker att man ska göra det och det, höra av sig till den och den, så går det en hel vecka till utan att man märker det. Mycket plugg nu, vilket är kul! Vi har en timme i veckan fri läsning i en bok om lukasevangeliet som vi läser, till exempel. Hur otroligt bra bok som helst. Det tar ett tag att öppna boken, men när man väl gjort det har jag svårt att sluta läsa. 
 
Vi hade grupp"arbete" / diskution igår eftermiddag också. Lätt den roligaste diskutionen på länge. Jag, Johanna, Sara och Sofia. Vi snackade om GT, och om lagarna. Började prata om sabbaten och hur man egentligen "firade" den. Många bra tankar kom fram. Alla snackade om hur dom trodde att det var, och tillslut kom vi fram till att vi nog egentligen tänkte samma sak. Nästan. 
 
Ju längre tiden går ju mer säker på är jag att jag hamnat rätt. Klart jag tvekade i början. Lilla blyga Martina helt ensam på en skola där jag inte kände någon. Men jag trivs verkligen. Bara det att vår lärare fick ställa in bön och lovsången i måndags eftersom ingen ville leda den och några av oss gick ner till kapellet och höll den själva. Bara det betyder så enormt mycket. Jag tycker det är skönt också. Har ju aldrig umgåtts med kristna förut, så det är så skönt att folk tar tid för Gud. En del mer, andra mindre, men tiden med Gud finns alltid. Eller hur man ska uttrycka sig. Och dessutom känner jag att ju mer jag umgås med kristna, ju säkrare blir jag i min tro och jag känner att jag kan nämna Jesus bland folk jag inte skulle göra det annars utan att försöka smita nån omväg som jag kunde göra förut. För att undvika jobbiga frågor. Inte bara genom att umgås med andra troende, såklart. Det är säkert studierna också. Men gemenskapen gör väldigt mycket. Det här är första gången jag går på en skola där jag känner mig sedd.
 
Igår var det prick en månad sedan vi började. Tiden går för snabbt.

; be glorified.

Helgen har gått väldigt snabbt. Igår var jag i stallet och red ut med eventuellt blivande medryttare Veronica. Skönt att ha folk man träffat tidigare som medryttare. Är alltid lika osäkert att lämna sin häst i helt okända händer. Tror alla som har/har haft djur håller med om det. Så det känns bra! Koxa fick leka med söta dvärg pinchern (stavning?) Kylie också, så hon var glad och lycklig. 
 
Idag vaknade jag 03.30. Kul! Kunde verkligen inte somna om, så jag låg kvar i sängen till 04.30 innan jag gav upp och satte på kaffe. Sen iväg till stallet, sen hem och sen in i duschen för att traska till tåget och möta Marielle. Hon följde med till Basunen idag, där det var väldigt lite folk idag, för övrigt. Vi drog vidare på ett möte till sen. Hillsong. Väldigt bra predikan på båda ställena. Jag gillar Hillsongs möten, faktiskt! Väldigt fria och mysiga. 
 
Imorrn äre skola igen. Jag är pepp på att ha lektion? haha! Det är ju bra. Sen på em har vi samtalsgrupper. Vi började med det förra veckan och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det ännu. Men det lär vi ju märka.
Sen är det bön & lovsångsstund på kvällen, vilket jag längtar ännu mer till. mhm. Det känns bra just nu med allt. Väldigt bra, till och med. 
 
Blir ett konstigt inlägg, men jag har varit uppe ett tag, och nu skriver jag i rincip bara för att jag ska hålla mig vaken en stund till och inte vakna typ 5. haha. Ifall ni undrar varför det ser konstigt och osamanhängande ut. 
 
Jesus, Be glorified in the earth
Be glorified in the earth
Jesus your name be glorified! 
 
You conquered the grave now my debt is erased
You rule, You reign
Forever, Forever

; älskar min skola!

Jag måste bara få säga hur bra min skola är. Man trivs nog riktigt ordentligt när man kommer hem och känner att man saknar betel på en gång. Jag har börjat slappna av lite mer nu, och då går det lättare att trivas, har jag märkt. Vill man vara ensam så sätter man sig på rummet, vill man ha sällskap så är det bara gå ut i allrummet/tv- rummet så finns det folk att umgås med. Det är mycket läsa-ämnen, eftersom jag går bibel/bibel, så det är inte så mycket praktiskt. Men det kommer nog. Lite, iaf. Vi ska bland annat få lära oss att predika. Känns askul!

Igår slutade jag 12, och jag och Sara skyndade oss till matsalen, kastade i oss lite kyckling efter lite tvivlande på om den fortfarande var rosa eller inte, sen skyndade vi oss till tunnelbanan. Jag mötte Issa och sa hejdå till Sara. Och den här gången var det Issa som fick bli offer och hjälpa mig att välja på Ikea och inte tvärtom. haha. Kom ut därifrån med tre mattor, en blomma med kruka, två gardiner samt en tvättkorg. Sen "råkade" det bli ett fint olivgrönt ofodrat regntäcke till Stella på Hööks också. Bara för hon inte har något sånt. Om man inte räknar hennes långa, klänningsliknande täcke. Det kändes bra. Sen fick Issa följa med mig till betel och släppa av mina inköp där, och sen följde hon med mig hem och tittade på kattungarna. Mysdag. Tack vare Sara och Issa. Kul att träffa Issa igen också efter typ 117 år. Länge sedan jag skrattade så mycket åt ingenting. Har saknat våra små "stunder". 
 
Idag blir det ganska lugnt. Ska ut till stallet vid 1 och mocka och vänta på Veronica som ska provrida Stella idag. Jag har fått låna Norpan av mamma så vi rider ut en sväng. Hoppas regnet håller sig borta.
På söndag blir det Basunen igen. Pepp! Marielle från min klass ska följa med och efter det drar vi vidare till stan och går på Hillsong. Snabba ryck. haha. Tror det här kommer bli en bra helg. Nu ska jag bege mig ut med Koxa.

; <3.


; be my everything.

Det är riktigt mysigt att bo på internat faktiskt. När man väl vågar kika ut från sin lilla trygga puppa. Igår var jag och Johanna på Hillsong. Var riktigt bra predikan. På engelska också, men det var bara kul. Handlade om att vi ska våga vara frön. Våga ta det där steget som vi vill ta men inte vågar ta riktigt. Vi måste våga gå på vattnet som Petrus, som Ray (han som predikade) sa. Våga tro att Jesus hjälper oss
Det är riktigt skönt att ha börjat komma igång att gå på möten igen! Har tyvärr blivit ett uppehåll under sommaren. 
 
Men iaf. När vi kom tillbaka så åt vi och sen samlades typ halva internatet på övervåningen. Hög musik, kakor på bordet, othellospel i ett hörn och ett 1000 bitars pussel som vi hjälps åt med. hahaha. Skönt att bara sitta och vara. Sen är ju inte jag den som hörs mest när det är så många runt mig, men jag tror och hoppas att jag kommer slappna av runt folket med tiden. För jag är trött på att vara den tysta lilla tjejen som aldrig säger något. Och jag vägrar hamna där igen. 
 
Höll andakten idag på morgonen i klassen. Ensam. Läste från ett av mina favoritställen, Jesaja 41:8-13. Dom verserna dök rätt in i mig första gången jag läste dom och ju mer jag läser dom, ju mer älskar jag dom. Så jag kände att jag var tvungen att dela dom. Och sen ledde jag bönen också. Första gången för så många personer. TACK Jesus för den styrka du gett mig. <3 Hade aldrig klarat det för 7 månader sedan. När jag satt och darrade för att jag var tvungen att gå utanför dörren. Man tänker inte på det, när man sitter och lever i 'nuet', men när jag tänker tillbaka på den personen jag var, innan Jesus mötte mig, så är det verkligen en enorm skillnad. 
 
Ni som känner mig kan inte blunda för det, även om ni vill. Men visst. Det är säkert så att jag bara råkade bli pang bom frisk från deprission, social fobi och stress och bara råkade få en obeskrivlig styrka som hjälpte mig att bara gå utanför dörren. Och det var bara en slump att mitt knä slutade göra ont precis när jag fick förbön. Visst. Och det var nog bara en slump att jag kände en ström av värme och kärlek genom min kropp och förstod att det var han INNAN jag bjöd in Jesus och INNAN jag trodde på att han fanns. Det var nog bara inbillning allt ihop.
DET ÄR JU DET NI SITTER OCH SÄGER. När ni säger "kul att du hittat nåt som funkar för dig." Snälla. Hör ni inte själva hur konstig den kommentaren låter. Det spelar ingen roll hur mycket du blundar. Spelar ingen roll hur många flyktvägar du hittar eller hur många gånger du byter samtalsämne. Jesus kommer alltid finnas, och han dog för din skull, för att DU skulle kunna bli förlåten, för att DU skulle kunna leva nära vår Fader. För att DU skulle kunna bli fri. Det kan man kalla kärlek. Din kung dog för just DIN skull. Och på korset bar han DINA synder. 
 
Det spelar ingen roll hur många mil du springer. Verkligheten hinner alltid ikapp dig. Och förr eller senare kommer du få beviset. Jag hoppas bara, för din egen skull, att du inte kommer på det försent. 
 
För det är en till grej som jag har kommit på efter att jag blivit kristen. Jag minns att jag hade den diskutionen med Linda. Att om en i familjen blir frälst så gör dom allt för att dom andra ska bli det. Och vi satt och hånade och tyckte det var skitlöjligt. Men det är självklart att man vill att dom ska omvända sig. Och ABSOLUT inte för vår egen skull. Det är för er egen skull! Bara tanken på att folk jag inte ens känner som inte känner Jesus och som inte accepterat honom som sin frälsare hamnar i helvetet får mig helt....... trasig. hah. Nejmen ja. Det är hemskt. Men sant. Och då är det klart att det gör ännu ondare att veta att ens familj och vänner som inte är kristna kommer dit. Och nu får ni bli hur upprörda ni vill över det.

; du omsluter mig.

Har slutat för dagen nu. Ska bege mig hemmåt mot våra mysiga kattungar. Saknar dom faktiskt! haha. Var länge sedan jag gjorde det. Men dom är är asmysiga. 
 
Sen ska jag till stallet också. Ska köra ett "riktigt" dressyrpass på Stella idag. Lägga in lite krav idag. Hon verkar ha sån arbetsglädje nu efter sommarlovet så hon kommer nog bara tycka det är kul. Fast vi lär bara hålla på i en halvtimme eller något med tanke på att hon inte är helt i kondis ännu. 
 
Lördag ska jag bara ta det lugnt för första gången på jag vet inte hur länge. Har varit något varje dag nu så ska bli asskönt att bara få vara. Sen stallet på kvällen. Och på söndag har jag utsläppet så upp och ta ut hästarna. Sen ska jag och några från klassen gå på Hillsong på kvällen. Fett kul! Nån som vill följa med så hör av er. Ju fler desto roligare? 
 
Jag lärde mig btw att spela lite piano igår också. En klasskompis som lärde mig lite. Kan spela blinka lilla stjärna med två händer! HAHA. Fett coolt. Spelade "Du omsluter mig" också. Älskar den låten. Asfin. Kan alla tonerna nu också vart dom sitter på pianot, det är bara själva noterna när dom är på papper som jag måste plugga in igen. Kan dom, men det tar lite tid att klämma fram dom igen. Dom sitter för långt in. Men fett kul var det iaf. Jag vill ha ett piano...! 
 
Sen så måste jag bara få tala om hur awesome Gud är. Var jätteledsen igår kväll och grät för att jag kände mig ensam. Jag sa det till Jesus. Bad inte om nåt, sa bara att jag kände mig ensam, typ. Bara en minut efter slutade jag gråta och Guds kärlek spreds i mig, två sekunder efter skrev en vän på msn och fem minuter senare knackade en i klassen på dörren och ville göra något. Det är såna smågrejer som gör att kärleken för Herren stärks hela tiden. Ofc dom stora också, men just det att han verkligen bryr sig om allt i mitt liv, och inte bara dom stora grejerna. Som låten jag nämnde. "Du omsluter mig, på alla sidor och du håller mig i din hand." Den går bara så, men den är så otroligt stark. Den får med så mycket.


; bajshög.

Ja. Som rubriken säger. Det var det enda som veterinären hittade i både Stellas och Norpan. Ingen av dom var dräktiga. Skit. Ofta dom är borta hela sommaren utan att NÅN av dom blir dräktiga? För det är det som är det mest sugiga. Pengarna bryr jag mig inte om men att Stella varit borta två månader heeeeelt i onödan känns inte kul. Var ledsen ett tag. Och besviken. Nu känns det bättre. Var nere i morse men ju längre dagen gick med underbara betlare runt mig så gick det inte att vara det längre. 
 
Vi har läst om gamla testamentet idag på förmiddagen och på eftermiddagen var det egna studier om Lukasevangeliet. Som jag egentligen måste sätta mig ner och läsa i en timme till. Men jag måste släppa studierna en liten stund nu känner jag. 
 
Höll andakt igår med min grupp. Jag skulle läsa ur bibeln och berätta lite om stycket jag läste. Att läsa gick asbra, men sen glömde jag bort mer än hälften av allt jag skulle säga. Kom ihåg att jag sa pengar? HAHA. Fail. Usch. Men vadå. Första gången jag snackar inför folk helt själv "på riktigt", och inte illa för någon som har haft social fobi tycker jag. Fick stort stöd från Jesus, annars hade det aldrig gått. haha. Men näåsta gång ska jag skriva upp stödord på vad jag ska säga. Så det blir bättre. Man kan ju inte faila varje gång! hah. 
 

; ja.

Nervös. Men hoppfull. Jag viiiiiiiiiiiiiill.
Uppdaterar ikväll om hur det gått.

; healing rain.

Har så mycket att göra nu. Skolan börjar dra igång på riktigt och läxor och sånt trillar in. Sen ska man ha tid att träffa folk, vilket jag sällan har. Och hinna med hästen. Så bloggen hamnar lite i bakgrunden. På Onsdag får vi veta om Stella och Norpan är dräktiga eller ej. Och bara för jag blivit sämst på att uppdatera så längar jag en awesome låt. En av dom bästa som någonsin gjorts, faktiskt. Och videon är inte så dum den heller.