; finaste hästarna.

Dressyrpasset igår gick BÄST! Underbara hästen gick kanon från början till slut. Lite ryckig i huvudet idag, men alla irriterande insekter har börjat surra runt henne och hon stör sig något enormt på dom. Jag tänkte hela tiden på att inte fastna i min hand och vara mjuk även när hon "drog iväg". När det blir jobbigt i körningen springer hon hellre lite snabbare än jobbar. Men jag använde rösten mer och var generös med beröm så fort hon gjorde minsta lilla rätt. Övade lite enhandsfattning, vilket gick sådär. Men bättre än sist, i alla fall. Och hon svarar på åmellantraven helt kanon! Får hon fram den traven på söndag kommer vi få höga poäng för mellantravarna. Woho! Pepp på tävlingen, ja. Men det är så kul! Och ännu roligare att Stellisen tycker det är kul! haha. Vill verkligen ha råd att träna för tränare oftare.... Saknar Ewa-lekionerna en hel del. 
 
Sitter och väntar på att klockan ska bli halv tre nu. Fika då, sen är det gospelkör som jag tydligen fick vara med på om jag ville, så éfter fikat blir det kör. Har velat vara med i kören sedan starten, men visste inte att vi i bibelklassen fick det så det ska bli spännande. hah. Sen vid 5 eller något kommer Issa förbi och så ska vi fixa lite papper osv. Hon ska hyra Terke, om jag inte nämnt det. Av den enkla anledningen att jag insett att jag tagit mig vatten över huvudet med två hästar. Och jag vet att Issa kommer göra det som jag vill göra med lillhästen. Så han får det bra. Och förhoppningsvis får han också komma ut på tävlingsbanorna nästa vår då. Kul för lillen att få se världen lite med. 
 
Meeeeen nä. Nu är det fika som gäller.

; woho!

Helt galet! Red ut vid typ 10 i morse och det var så varmt att stackars Stella var helt blöt av svett. Kommer bli en varm sommar! :D

Men ah. Ville bara göra er uppmärksamma på att det är fint väder ute. (: Nu ska jag hoppa in i duschen lite snabbt och sen iväg till pappa och äta påskmat med honom och lite annat folk.

; i väntan på stall.

Blev inte så mycket jobbsök. Idag har jag dock sökt ett till jobb. Som jag verkligen vill ha. Så jag hoppas.
Nu sitter jag och gör ingenting och väntar på att klockan ska bli 4 så jag kan ta bussen till stallet. Åh. Vill till hööks och köpa gräsbroddar snart. Måste göras innan den 1 maj. Och nya bettringar. Sen var det något mer jag tänkte på att jag skulle införskaffa men jag har glömt bort vad.... Säkert inget viktigt. Eller jo! En kindkedjetunnel! Vill se om hon fortsätter rycka med huvudet eller om det faktiskt är kedjan hon irriterar sig på. För hon rycker ju inte på samma sätt i ridningen och där har vi ingen kedja. Spännande. 
 
Idag ska vi köra ett dressyrpass igen. Tänkte köra runt sjögärde först så hon får värma upp ordentligt och sen tänkte jag öva längningar och samlingar igen. Sen öva igenom dressyrprogrammet inför den 1 maj. Ett nytt program! Känns konstigt att inte var bergssäker på det, haha. Har kört LBn så mycket att jag kan det i sömnen. 
 
Hinner jag innan det blir försent så ska jag tömköra Terke lite också. Men i första hand är det borstning som gäller för honom så hans päls försvinner någon gång. 
 
Slänger upp en bild på Stella från när vi kommit hem efter förra tävlingen. (: 
  

 

Just det! Vill någon se dressyrprogrammet från i helgen så finns det här:
http://www.youtube.com/watch?v=3Gx4tbTRRO4 

; dagens träning.

Var i stallet hela dagen igår och idag. Igår fick Stella ta det lugnt. Vi skrittade en runda i skogen bara eftersom det blev mycket för henne med tävling och allt. Mys. Terke tig jag till volten och kollade vad han tyckte om att hoppa. 35 cm kom vi upp i, woho! Dock såg han enormt uttråkad ut så hoppning är inte något han verkar gilla någonstans. Tror han hoppade för att vara snäll mest, faktiskt. haha. Söta ponnyn. 
 
Idag blev det dressyrpass på volten för Stella. Första "riktiga" denna säsong, om man inte räknar tävlingarna. Körde lite uppmjukande och övergångar till en början. Hon var pigg och taktade, vet inte vad det var. Men efter hand lugnade hon ner sig och blev riktigt fin. Kortade och längde skritten och traven. Hon kan verkligen samla sig! Längningarna har också blivit bättre. Mycket bättre. Inte kan man kalla det för ökad trav, men mellantrav kan man lätt kalla det. Det är när jag tappar stödet i handen som det blir dåligt och det är också då hon brukar rulla över i galopp. Har lätt för att bara släppa fram och släppa fram utan att ta emot henne i handen, men jag har börjat fatta lite hur man gör nu. 
 
Jag har insett också att om vi är med i LA:n nu och deltar i alla tre deltävlingar i mentorcupen, så kommer vi att kvala till Nationell Lätt klass till nästa säsong. Hur coolt är inte det? :D 
 
Mer än stallet har lovet inte bjudit på än. Eller jo, jag har faktiskt sökt ett jobb också. Och imorgon ska fler sökas. Ska förbi pappa imorrn också och kopiera bilder och filmer från tidigare tävlingar.

; tävling på runsten.

Min duktiga, duktiga tjej!
Tävling på Runsten idag, sista omgången i Lagserien för i år. I dressyren körde vi LB, just för att det gick så sjukt dåligt sist, med en massa fyror. Men det berodde väl på att vi fortfarande var i "vintervila" form. Idag var hon mycket finare. 53 straff, som är det bästa resultat vi fått och det gav oss en förstaplats. Bättre avslut i LB:n kunde vi inte få. I framtiden är det LA som gäller i dressyren också. Precisionen gick också bra. Vi var dom enda felfria och plockade en blågul rosett till. Jag var inte långt ifrån tårarna när Stella glatt galopperade i mål. Hon älskar verkligen att komma ut och tävla, det märks på hela henne hur hon verkligen lyser och njuter av att få vara i centrum hela dagen. Precisionen körde vi i LA, så man kan väl säga att vi inte kunde fått ett bättre avslut i LB-klasserna och en bättre början i LA nivån. Pepp på mentorcupen i sommar! 
 
Bilder/filmer från tävlingen kommer senare. Pappa som har kameran.

; hemväg.

Fixade tillbaka till min gamla header, som ni säkert märkte själva.
Tror jag ska packa lite nu så jag hinner hem innan stallet. Vill inte släpa ut massa kläder, datorn etc till stallet och sen hem.
Ska tvätta vagn idag, smörja sele, borsta häst...... Om jag inte schamponerar henne istället. Det är ju ganska varmt nu och hon är svart så hon torkar på fem sekunder. Ja. Jag kör nog latvägen och gör så istället.

; vår, äntligen!

Nu är våren här. På riktigt. Tussilagos, blåsippor, snödroppar, broddarna är avskruvade från hästen och varmt i solen. Så sjukt skönt att inte frysa fingrarna av sig när man går ut längre.
Efter skolan och gudstjänst idag så åkte jag och fyra andra fina betlare ut till djurgården och köpte glass och traskade på promenad. Jag kom fram till att det är bra att jag umgås med folk som inte är från stockholm, för jag är så "hemmavan" så jag gör aldrig sånt med 08-folket. 
 
Nu är det påsklov. Känns..... inte sådär superbra måste jag erkänna. Det ska bli skönt att träffa familjen lite, men det betyder också att det bara är fem veckor kvar efter lovet här på Betel. Det hade varit mycket skönare att sluta om jag visste  vad som skulle ske i höst, men jag vet inte alls hur min framtid ser ut. Det enda jag vet är att jag med 80% säkerhet inte kommer bli kvar i stockholm. Förhoppningsvis befinner jag mig 87 mil norrut, på Luleå Tekniska Universitet igen, men man vet ju aldrig. 
 
Men nä. Nu ska jag chilla en stund, sen ikväll/natt blir det Passion of Christ med lite folk. Känns sjukt lyxigt att vara på betel och ha sovmorgon imorrn. hah.


; luleå tekniska universitet.

Imorgon ska jag skriva personligt brev till Luleå Högskola. Se om jag har någon chans i världen att få fortsätta där jag slutade. Tyvärr är det inte på distans. Men den här gången vet jag att jag klarar av det. För Gud är med mig. Jag är en annan människa nu än jag var då. Och mina hästar ska med i så fall. Men hur sjutton får man upp två hästar (okej, en och en halv) 87 mil utan körkort och pengar? Och hur har man som student råd att behålla två hästar om man måste betala för dom båda och en egen lägenhet? Det måste gå. På något sätt.


; en finvagn rikare.

Woho! Underbara, bästaste pappa har breddat skaklarna på min finvagn och satt fast en svängel. Nu kan jag börja köra kunder. Sjukt kul! Provade vagnen igår en stund. Kändes hur lyxigt som helst. I Maj blir första köruppgiften. Ska köra på marknaden och visa upp mig. Istället för "ponnyridning."

; det senaste.

Jag känner verkligen för att skriva ett extrem långt inlägg i bloggen just nu, för mitt huvud känns helt överfullt av tankar, men jag får inte ut det.....rätt. Sen vet jag dessutom inte om jag vill ha ut dom. Inte här på bloggen i alla fall.
Men strunt samma. Veckan som gått kan vi ta upp istället. Vi, det vill säga jag och bibelklassen, har varit på konferens från tisdag till torsdag. En karl från England vid namn David Carr som predikade. Något så bra har jag nog aldrig varit på. Bra budskap, han var grymt rolig att lyssna på och det var precis lagom långa seminarium. Handlade kortfattat om hur man ska vara som ledare och kristen. Slutade med en lång stund för bön, och det var sjukt länge sedan jag mötte Gud så starkt. Underbart. 
 
Vi har alltså inte haft särskilt mycket vanlig undervisning denna vecka. Skulle haft lektion igår men läraren var sjuk, så dagen spenderades framför tv-spelet. Zelda. <3 hahaha. 
 
På eftermiddagen begav jag mig hem, slängde i mig mat och sen traskade jag hem till min kära far och fixade med mitt företag. Nu är allt inskickat till skattemyndigheterna så det är bara att vänta och se om dom godkänner. Förhoppningsvis är jag egen företagare inom en vecka....sjukt. hah. Ska köra häst och vagn på ösmo marknad tänkte jag. 
 
Idag blir det stallet hela dagen, i princip. Ska gå till pappa om ett par timmar och sen åker vi till nynäs och fixar lite grejer till finvagnen och sen blir det stallet. Från lunch till halv 8. Issa kommer förbi och provar Terke. Känns grymt jobbigt, men samtidigt bra. Körde dressyr med honom förra helgen för första gången och jag har verkligen fått tag i en helt udnerbar ponny. Så det gör ännu ondare att lämna bort honom. Men vi får se hur det går idag innan vi säger någonting. 
 
Juste - I onsdags kväll var det konsert på skolan (igen). Grymt bra och jag tror nog det var den bästa konsert dom bjudit på sen jag började i alla fall. Lonley Dear låtar som spelades. Och på tal om konserter så tänkte jag vara med och sjunga på öppen scen nästa gång om det blir någon. Tror det blir veckan efter påsk. Så om det är någon som vill komma så hör av er. (:

; lördag.

Första sovmorgonen på länge! Känner mig glad. Och utvilad, för en gångs skull! haha. Skönt. Nu ska jag fixa lunch, sen beger vi oss mot stallet. Ska komma ihåg kameran idag, för en gångs skull! 
 
The LORD is my shepherd, I shall not be in want.
He makes me lie down in green pastures,
he leads me beside quiet waters,
he restores my soul. 
 
He guides me in paths of righteousness for his name's sake.
Even though I walk through the valley of the shadow of death,
I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.
You prepare a table before me in the presence of my enemies.
You anoint my head with oil; my cup overflows.
Surely goodness and love will follow me all the days of my life,
and I will dwell in the house of the LORD forever.


; fina betel.

Borde gå och sova. Lyssnar på musik och bara... gör ingenting just nu och ändå går jag inte och lägger mig trots att jag är trött. Sover faktiskt på skolan, för en gångs skull. Brukar alltid åka hem och sova hemma fredag till söndag, men Towe har ju Stella fredagar nu och jag har inget i stallet förrän lördag eftermiddag så passade på att stanna här. Känns skönt att kunna sova ut här, för en gångs skull. Händer ju sällan. Imorrn ska Johanna N och Natalia följa med ut till stallet och rida. Skönt med sällskap! Hade sällskap förra helgen till stallet också av min fina bönegrupp. Grymt kul med så många människor i stallet! Längtar tills nästa gång ett betelgäng följer med ut. Kommer bli askul! hahah.
   
Veckan har gått alldeles för snabbt, för övrigt. Känns som jag kom hit nyss. Vill inte att tiden ska gå så snabbt. Att sluta på Betel kommer bli bland det jobbigaste jag varit med om........ Usch. Och nu är det bara nio veckor kvar. Jag vill inteeeeeeeeeee. Varför kunde utbildningen i alla fall inte varit två år? Eller bara ett och ett halvt, åt minstånde. Vilken förlängd tid som helst skulle passa just nu. Skulle bli glad för en vecka extra meed alla underbara människor. 

; rubrik.

Sjukt bra dag. Bra konsert, och bra kvällshäng och jag har faktiskt till och med varit aktiv och pluggat. Är omringad av bästaste människorna varenda dag. Så egentligen borde jag väl känna mig glad? Åh! Jag. Orkar. Inte. Sånt. Här. Jag vill bara att det ska kännas.......bra. Äckliga känslor. Men nä. Ska inte vara bitter nu. 
 
  
Tanklösa ord kan såra som svärd, men den vises tal ger läkedom.
Ords 12:19