; kärlek.

Åh. Jag blev lite (läs mycket) kär idag. 
 

; ponnyspekulant.

Ska iväg och kolla på en liten "häst". Eller ah. Shettis. :D
Uppdaterar ikväll. Kanske.

; i know my God is able.

Sjukt trött! Men känns som allt ljusnar på mer än ett sätt, vilket är.... otroligt skönt. Nu kanske jag kan komma någonstans i livet igen. Ännu en gång - TACK alla som finns, bryr sig och stöttar. Så skönt att komma tillbaka till skolan och känna att folk finns där för en. 
 
Aja. Har haft lektion med Anders idag. Bra lektion, vi har gjort något gåvotest, där det visade sig att jag är väldigt givmild. Det stämmer. Älskar att ge. Både pengar och saker. Får dåligt samvete om jag inte ger. haha. Sen fick jag högst även på evangelistation (och musik och tungotal). Vilket bekräftade vad jag känner att Gud vill att jag ska göra med mitt liv. Awesooome....! 
 
Nu ska jag plugga. Har prov på apostlagärningarna imorrn. Vårat första prov haha. Blir nog det enda också. Slänger in en mysig låt till er. 
 

; ros.

TACK alla underbara människor som ber för mig eller bara stöttar på ett eller annat sätt. Ni betyder så enormt mycket. Ni vet vilka ni är. Ta åt er! <3<3<3

; the stand.

I’ll stand
With arms high and heart abandoned
In awe of the one who gave it all
I’ll stand
My soul, Lord, to you surrendered
I am is yours





; omkullridning och dålig uppdatering.

Ursäkta min dåliga uppdatering!
Det har hänt så mycket och jag har haft bloggtorka. Sen är det inget kul att skriva om ridningen eftersom allt vi gör just nu är att skritta, typ. Det är så halt så det är bara läskigt att trava. Där det inte är is är det skare istället och det är ju inte särskilt bekvämt för stackars hästen att gå i. Dessutom så gick vi omkull här om dagen för att snön var för hög och efter det har jag inte vågat rida i djupsnö på samma sätt. -feg- En häst i stallet hade skenat iväg och jag och Stella letade efter den. Följde efter hovspåren som gick genom snö som gick upp till bogen på Stella. Sen var det skare på ett ställe och Stella hade inte en chans att stå kvar på benen. Men det gick bra tillsist och vi kom upp på vägen. Stellas hjärta bankade så hårt att jag kände det genom sadeln. Stackars häst. Jag hoppade av så ledde jag henne en bit. Var typ lika skakig jag. Blev inte bättre av att vi kommit ut på bilvägen heller. haha. Stod på busshållplatsen med hästen, och självklart kommer det en långtradare i 180 mot oss. I såna lägen är jag så OTROLIGT GLAD att jag har Stella till häst och inte nån nervös liten sak. Den svischade förbi oss utan att ha en tanke på att sakta ner och allt Stella gjorde var att trippa i sidled. Vi kom hem utan några problem sen och hästen som skenat iväg hittades. Så allt slutade ju bra, i alla fall. 
 
Vad mer har hänt..? Inte mycket. Har varit i skolan några dagar också. På lördag ska jag, mamma och min brorsas tjej iväg till Heby och titta på en liten filur. Mer än så vill jag inte säga förrän mer är bestämt.

Imorrn blir jag hemma från skolan. Läkartid! Är trött och konstig hela tiden så hoppas få veta varför.....
Blev ett konstigt inlägg men det blir så när man inte boggat på länge och sen ska skriva en uppdatering. Jag ska försöka uppdatera oftare. Lovar!

; dressyrtant.

Har varit massor som hänt, så inte hunnit uppdatera. Iaf. Stella. Hon har stått lite igen, tyvärr. En av medryttarna har flyttat och kan inte rida längre. Synd, men inget att göra åt! Funderade en stund på att söka en till igen, men nej. Jag orkar inte ha ännu en till som ska upp på hennes rygg och sen dra. Känns inte snällt mot henne. Så nu kör jag och Towe (förhoppningsvis) själva ett tag så får vi se hur det går! 
Det nya bettet funkar iaf bra. Hon kan inte bita sig fast på samma sätt och jag ger henne inte alls "stöd" för att kunna bita sig fast i höger nu. Hon börjar bli väldigt fin och mjuk! Kom om henne ett par steg i galoppen senaste dressyrpasset! Häftig känsla. För er som inte vet så är Stella körhäst och där galopperar man inte ofta så hon är inte särskilt tränad i galoppen. Så det kändes som ett enormt framsteg.
Fick mamma att fota lite igår också så slänger med några bilder, äntligen! Börjar bli lite bildlöst här. Jag vet att det set ut som att sadeln sitter alldeles för långt fram men det gör den inte. Det ser ut så på henne bara. 












; lovets sista helg.

Blev en långtur i fredags! Jag red Norpan, Camilla Stella och Ninnie sin förra ponny Shakur. Gick jättebra, förutom att jag tog fel väg så vi var ute i drygt två timmar istället för 1,20. men det var mysigt ändå! Norpan tyckte det var askul! Hon gick i djupsnö och travade och blev lite galopp också. Mysig tjej. Blev lite svettigt på bogen, hon har ju inga muskler alls där. Så det var nog nyttigt för henne. Kul att hon tycker det är roligt att komma ut, gammeltanten! 
 
Idag fick dom stå igen. Jag har inget busskort och mamma var tvungen att åka iväg och fixa lite grejer. Så var bara åka och luncha, mocka, sen ta in. Erbjöd mig att mocka åt alla imorrn så mamma orkar rida ut med mig en gång innan skolan börjar igen. Åh. Både vill och inte vill börja skolan igen...! Sen har jag lite halvpanik, för jag ska predika för klassen på torsdag och har inte ens kollat på bibeltexten jag ska predika från än. Skjuter upp det hela tiden. Måste börja med den imorgon. 

; fredag.

Fullt upp hela dagen igår. Snöoväder som heter duga. Hjälpte mamma, för dum som jag var lämnade jag mobilen hemma, och när vi kom in igen så såg jag att min medryttare inte kunde ta sig fram med bilen ut till stallet så det var bara bege sig ut i ovädret igen och mocka igen. Sen däckbyte på bilen (har kört med Ozcars bil då mamma inte haft några vinterdäck med passande fälgar), och sen iväg till nynäs för att handla. Tror vi var hemma runt halv tio eller så. Rida varken hann jag eller hade någon vidare lust till när snön piskade som nålar i ansiktet så fort man tittade ut. 
 
Idag är det bättre väder, tack och lov. Ninnie och Camilla kommer ut till stallet och rider ut med mig. Jag får snällt låna ut min egen häst och hoppa upp på Norpan, vilket inte är så dumt det heller. Hon är mysig hon också. Det blir nog kul! 
 
Let's Dance ikväll. Och ja, jag vet att det är töntvarning på det programmet. Därför man kollar! haha. Sen ska Helena Lundbäck vara med så då går det ju inte att missa. hahaha. Nä, men nu måste jag dra på ridbyxorna och åka till stallet så jag hinner mocka innan dom andra dyker upp!

; världens bästa häst.

Jag har nog världens mest mysiga och underbaraste häst! Tog in henne idag för att göra henne iordning, så när jag borstade henne på sidan så kollade hon på mig med stora ögon sen på magen. Så jag slängde bort borsten och började klia på hela henne istället. Hon stod och njöt med mulen mot mig. Hon har aldrig gjort så. Har faktiskt inte ens sett henne göra så mot/med någon annan häst. Min fina, fina tjej vad jag tycker om henne. Man får passa på att kela när hon är på kelhumör haha. Efter massa klapp och kliande sadlade jag och begav mig ut i kylan på en uteritt. Svinkallt, men sjukt vackert var det ute! Vi red i djupsnö, travade på snötäckta grusvägar och skrittade med solen i ryggen hem mot stallet sen. Åh, vad härligt det var! Jobbigt med den djupa snön, tycker Stella men jag är ganska säker på att hon hade kul också! Idag var nog första gången sedan allt som hänt som jag kände riktig glädje igen. Älskar min underbara Stella. <3
 
Norpan fick också komma ut och röra på sig, såklart. Gammeltanten fick lite dressyrträning på volten. Red typ 40 minuter idag och det är längsta dressyrpasset sedan igångsättningen för henne. Skritt och trav. Orkade inte hålla om henne lika bra i traven idag, men vi försöker! Norpan är superduktig och vill verkligen arbeta. Fast när jag försökte mig på en sluta sa hon bestämt ifrån och kickade med ena bakhoven. Det var lite väl jobbigt sa hon. haha. Sen är hon ju väldigt stel så är väl det också. Tog ett par galoppsprång också till hennes förtjusning. Fast jag är så rädd att hon ska snubbla på det ojämna underlag som volten har nu så vågade inte mer än ett par tre steg. Men jag tror hon blev glad ändå. Hon verkar rätt nöjd med att få arbeta igen, faktiskt. 
 
Känns nästan trist att skolan börjar igen nu. Har vant mig vid att vara i stallet varje och hela dagarna och jag trivs verkligen så. Men om allt går som jag hoppas i häst så lär jag ha hela förmiddagarna fullsmockade med häst igen och plugg hemma på eftermiddagarna. 
 
Sen måste jag faktiskt säga att jag varit enormt duktig och pluggat idag!
Ännu ett bildlöst och tråkigt inlägg, jag vet! Men smart som jag är så glömde jag kameran i mitt rum på betel. Kanske kan få låna mammas imorrn om jag frågar så ni får se lite nya och fina bilder på tjockisarna!
Men nu ska jag hämta kaffe och göra något annat trevligt.

; veckan som gått.

Ursäkta dålig uppdatering på senaste. Har hänt en del grejer som jag inte vill ta upp här.
Har haft jullov och varit i stallet i stort sett hela dagarna. Ridit både Stella och Norpan vilket är sjukt kul! Nyttigt att rida på någon annan än Stella och skönt att rida på någon som inte biter sig fast hela tiden.
Stellas kulbett har kommit nu, beställde ett från en i örebro. Hon verkar tr ivas med det. Slängde en del med huvudet i början menigår när jag red gick hon bra. Fast hon försöker ju fortfarande bita sig fast och låser sig i höger. Men vi tränar på! 

Norpan har jag mest skrittat och har börjat slänga in lite trav nu också. Första gången jag travade henne var ett totalfiasko haha. Hon har så lång trav jämfört med Stella och jag hade svårt att hitta takten. Men igår fick vi till det jag och Norpan och hon gick riktigt fint även i traven. Fast hon orkar inte så länge dock. 
 
Den 13 mars börjar tävlingssäsongen för mig och Stellisen igen! Dressyrcupen sätter igång igen då, och nytt för i år är också precisionscupen som kommer gå på samma dag som dressyrcupen. På förmiddagen är det dressyr och eftermiddagen precision. HOPPAS att det blir varmare snart så man kan börja köra igen. Inte kul att köra när man blir stelfrusen efter två minuter. Kul att rida också, men börjar få lite kör-abstinens..!
Är iaf taggad på att tävla igen! Och nu ska vi satsa påatt vara med i varenda lokal tävling här i stockholmstrakten. Förra året missade vi ju p.g.a betäckning som det inte blev något av.